سین هشتم
متاسفانه امروزه اکثر سالمندان به « سوء تغذیه » دچارهستند ، یا تمایلی به صرف مواد غذایی ندارند و در واقع بی اشتها می باشند و یا در اثر مصرف بیش از حد انواع غذاهای چرب و نامناسب به چاقی و یا بیماریهای ناشی از آن مانند بیماریهای قلبی ـ عروقی ، دیابت و فشار خون بالا مبتلا شده اند . به همین دلیل سالمندان باید به نوع تغذیه ی خود توجه بسیار زیادی داشته باشند تا به عوارض فوق دچار نگردند . اختلال در سیستم ایمنی بدن کاهش قدرت و توانایی و هم چنین اختلال در عمل کرد ارگان ها و کاهشحواس از جمله تغییرات دوران سالمندی است . همان طور که اشاره گردید سالمندان با مشکل کاهش حواس چشایی و بویایی مواجه اند حتما بارها شنیده اید که برخی از پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها می گویند : « غذاها دیگر طعم غذاهای قدیم را ندارد »
با افزایش سن متابولیسم بدن کاهش می یابد ، لذا فرد به انرژی کمتری در طول روز نیاز دارد . در مقابل به دلیل افزایش کاتابولیسم بدن میزان پروتئین بیشتری باید به بدن او برسد که می توان از طریق از طریق مصرف مواد غذایی ( گوشت گوسفند و گاو کم چربی ) آن را جبران نمود .
تامین املاح معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن نیز یکی دیگر از مواردی است که سالمندان باید به آن توجه داشته باشند . در این خصوص مصرف میوه و سبزی جات به ویژه از نوع برگ سبز تیره میتواند موثر باشد .
سبزی جات و میوه جات سرشاراز فیبرهستند در نتیجه در رفع مشکل یبوست که اکثر سالمندان با آن مواجه آن مواجه اند نیز مفید است . نا گفته نماند سالمندانی که چربی خون دارند می توانند با مصرف سبزی جات ، چربی خون خود را کاهش دهند چرا که سبزی جات اثر کاهش دهندگی چربی دارند .
Design By : Pars Skin |