سفارش تبلیغ
صبا ویژن





























سین هشتم

سینمای‌ایران- الهام اناری:
سال 1384 در واحد فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی، بخش معنا‌گرا راه‌اندازی شد و این گونه سینمایی رسمیت پیدا کرد.

 از آن سال به بعد در جشنواره فیلم فجر هم سینمای معنا‌گرا توانست بخشی ویژه را به خود اختصاص دهد. فیلم‌هایی نیز در این بخش‌ به نمایش درآمدند.

 در واقع یکی از بخش‌های جنبی جشنواره فیلم فجر به سینمای معنا‌گرا و فیلم‌های مرتبط با آن اختصاص داشت. اما تعریف سینمای معنا‌گرا چیست؟ در واقع سینمای معنا‌گرا، سینمای دینی است یا سینمایی خارج از این مقوله؟ این نوع سینما را کجا باید جست‌وجو کرد؟ آیا در میان فیلم‌های خارجی می‌توان به‌دنبال سینمای معنا‌گرا بود؟ آیا معنا‌گرایی بر تعریف ژانر‌های سینمایی منطبق است؟چند صاحب نظر در این باره دیدگاه خود را عنوان می‌کنند.

 حسن بنیانیان، رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در تعریف سینمای معنا‌گرا می‌گوید: هر اثر هنری که بتواند بخش‌های انسانی وجود آدمی را توسعه بدهد و وجه مشخصه انسانیت را با سایر موجودات تفکیک کند، معنا‌گرا تلقی می‌شود و طبیعتا سینمای معنا‌گرا سینمایی است که وقتی مخاطب آن را می‌بیند، فطرت‌های پاک انسانی در وجودش توسعه می‌یابد و بازسازی و احیا می‌شود؛ نظیر حس خدا‌خواهی، حس خدمت به دیگران، زیبا‌بینی فردی، علاقه به کشف حقیقت و ویژگی‌هایی از این دست که خداوند در وجود انسان قرار داده است.

 اگر سینمای معنا‌گرا مخاطب نداشته باشد، اشکالش برمی‌گردد به ضعف در استفاده از تکنیک هنری و کشش نداشتن قصه‌ای که انتخاب شده و درست نتوانسته با فطرت مخاطب ارتباط برقرار کند.

بنیانیان در مورد تأثیر این سینما در رشد سینمای ملی معتقد است:از آنجا که ما در سطح جهان داعیه‌دار آخرین دین الهی هستیم، طبیعتا محوریت سینمای ما باید معنا‌گرایی باشد، اما این معنا‌گرایی را باید در واقعیت‌های زندگی روزمره تجلی ببخشیم، به این صورت که با مخاطب خودش طوری برخورد کند که این فطرت‌های پاک الهی تصمیم‌های اصلی بشر را تحت‌تأثیر قرار دهد و طبیعتاً وقتی کلمه ملی را به کار می‌بریم، این انتظار وجود دارد که ضمن محوریت معنا‌گرایی، ارزش‌های اصیل یک تمدن ایرانی را با خودش حمل کند که منافاتی هم با ارزش‌ها و فطرت انسانی ندارد.

رئیس حوزه هنری، سینمای دینی و معنا‌گرا را از هم مجزا ندانسته اما معتقد است فیلم جنگی لزوماً نمی‌تواند معنا‌گرا باشد. او می‌گوید: اگر کارگردان از درون جنگ که ظاهرش خشن است نقش فطرت پاک انسانی  و حضور باورهای دینی را در رفتارهای انسانی که خشن‌ترین جلوه درگیری انسان‌هاست کشف کند و نشان بدهد، این توجه به وجه معنا‌گرای آن است.

 وقتی جنگ را از این زاویه ببینیم که یک انسان در زمان اسارتش چگونه برخوردی داشته یا وقتی که از دشمن اسیر می‌گرفته چگونه برخورد می‌‌کرده، این قسمت‌هایی از جنگ است که ما می‌توانیم به‌عنوان تکیه‌‌گاه در تولید فیلم معنا‌گرا مورد استفاده قرار بدهیم.

معنا‌گرایی سفارشی نیست

فرهاد توحیدی، فیلمنامه نویس معتقد است سینمای معنا‌گرا به‌عنوان یک ژانر سینمایی شناخته نمی‌شود چون معنا‌گرایی می‌تواند در هر ژانری اتفاق بیفتد. یک فیلم کمدی، تاریخی، جنایی هم می‌تواند معنا‌گرا باشد. توحیدی می‌گوید: معنا جزو ذاتی هر ساختاری است.

وقتی صحبت از معنا‌گرایی می‌شود مقصود این است که مضمون و پیغام فیلم، مضمونی متعالی است و مضمونی استعلایی را در دستور کار خود قرار می‌دهد تا در طول تعریف داستان به آن دست پیدا کند و این در هر ژانری می‌تواند اتفاق بیفتد.

اما فیلم‌های امروزی که مفهوم معنا‌گرا را یدک می‌کشند تا چه حد به این معنا نزدیک هستند؟ این فیلمنامه نویس معتقد است هنر و سینما را با بخشنامه و دستور و فرمان از بالا نمی‌توان به سمت و سوی معینی هدایت کرد. فیلم‌های معنا‌گرایی که عمدتا با سفارش و بخشنامه ساخته می‌شوند برای دریافت خلعت با عنوان معنا‌گرایانه کسب درآمد می‌کنند.

بسیاری از این فیلم‌ها مصداق موج سواری است و با نیت دریافت رانت دولتی ساخته می‌شود. اگر سینمای معنا‌گرا از مد بیفتد و به‌عنوان مثال ساخت فیلم فاخر مد نظر قرار بگیرد و برای ساخت آن تسهیلاتی در نظر گرفته شود فیلمسازان زیادی با همین عنوان دست به ساخت آثار تازه‌ای می‌زنند.

معنا‌گرایی واژه‌ای با هزاران مفهوم

مهرداد فرید، فیلمساز، سینمای معنا‌گرا را با تعریفی که از یک ژانر سینمایی ارائه می‌شود منطبق ندانسته و می‌گوید: ما نمی‌توانیم برای سینمای معنا‌گرا تعریف ژانر قائل شویم.معنا‌گرایی واژه تاویل برانگیزی است و هر کس به زعم خودش برداشتی از آن دارد و هیچ 2 نفری یک تعریف از آن ندارند.

چون این تفاهم وجود ندارد لاجرم معنا‌گرایی یک ژانر نیست چون اکثر منتقدان بر تعریف از ژانر‌‌های مختلف سینمایی اتفاق نظر دارند. مثلا ژانر وسترن یا کمدی نزد همه و در همه جا تعریف خاص خود را دارد.

 در هر فیلم چه سخیف و چه وزین معنایی وجود دارد و ما نمی‌توانیم هیچ فیلمی را بی‌معنا تلقی کنیم. اما در نهایت معنا گرایی، واژه تعبیر‌ برانگیزی است. فیلمی می‌تواند معنا‌گرا تلقی شود که وظیفه معنا‌سازی را در ذهن تماشاگر توضیح بدهد. معنا‌‌یابی در این میان با معنا‌سازی متفاوت است.در همه فیلم‌های تاریخ سینما می‌شود معنا‌یابی کرد ولی هر فیلمی معنا‌ساز نیست.

مهرداد فرید می‌گوید: شما به‌عنوان تماشاگر مجموعه‌ای از تجربیات خاطرات؛ شکست، پیروزی، مطالعات، تحصیلات و....را در ذهن دارید که آنها در بخش ناخودآگاه ذهن شما ذخیره شده است و چه بسا شما وقتی به تماشای فیلمی می‌نشینید آن فیلم در ذهن شما معنا‌سازی کند و باعث برانگیخته شدن تجربیات گذشته شما بشود.

یعنی شما در ذهن خود از تلنگری که آن فیلم ایجاد کرده معنایی بسازید.این امر به خلاقیت تماشاگر مربوط می‌شود و هیچ ارتباطی به فیلمساز ندارد. فیلم باعث خلاقیت ذهن تماشاگر شده و با معنایی جدید پیوندی  برقرار کرده است.فیلمی که این انگیختگی را باعث می‌شود فیلم معنا‌گراست.

به اعتقاد این کارگردان معنا‌گرایی یک ویژگی است نه یک ژانر و همه فیلم‌ها می‌توانند واجد آن باشند.

معناگرایی ژانر نیست

عبدالله اسفند‌یاری مدیر بخش معنا‌گرای بنیاد سینمایی فارابی معتقد است یک فیلم هم می‌تواند دینی باشد وهم معناگرا. او می‌گوید: قله معنا‌گرایی، دینی است و قله دینی هم معنا‌گرا است.

 در واقع هر2 به‌دنبال یک هدف هستند و آن هدف تکامل انسان است اما اگر فیلمی فقط به تاریخ ظاهری دین و جنگ مسلمین و فرقه‌های دینی و اتفاقات دینی بپردازد و فقط وقایع را نقل کند، این فیلم دینی است اما معنا‌گرا نیست. به فیلمی معنا‌گرا می‌گویند که به جریانات باطنی هم توجه کند. رابطه سینمای دینی و معنا‌گرا، رابطه عموم و خصوص من وجه است.

 سینمای معنا‌گرا یک ژانر به‌خصوص نیست و در همه انواع ژانرها اگر نگاه سینماگر ، معنا‌گرا باشد، می‌توانیم به سینمای معنا‌گرا بگوییم فیلم. اگرچه سینمای معنا‌گرا به خودی خود رشد نخواهد کرد مگر با کمک اهالی فرهیخته مطبوعات و اهل قلم که سعی می‌کنند راهگشا و تبیین‌کننده و جهت‌دهنده باشند.

عناوینی چون سینمای اندیشه، سینمای استعلایی، سینمای شهودی، سینمای عرفانی و دینی، همه از مواردی هستند که در حوزه وسیع سینمای معنا‌گرا جای می‌گیرند. یک فیلم معنا‌گرا باید تکنیک و جذابیت و در عین حال توجه به عمق و ارزش‌ها داشته باشد.

 سینمای معنا‌گرا، یک تفکر نادرست

 جواد شمقدری اما سینمای معنا‌گرا را به‌عنوان یک ژانر سینمایی قبول ندارد و می‌گوید: من با عنوان سینمای معنا‌گرا مخالفم. ما سینمای دینی را داشتیم و نیازی نبود که سینمای معنا‌گرا را جایگزین سینمای دینی کنیم. مدتی است که عده‌ای عنوان جدیدی چون سینمای معنا‌گرا را مطرح کرده‌اند.

من با این نام مخالف هستم که از سوی بنیاد فارابی مطرح شده است، مگر تا‌کنون سینمای ایران خارج از معنا در حوزه فرهنگ و هنر کار کرده بود که حالا قصد دارد فیلم‌هایی در این ژانر بسازد؟ مگر سینمای ایران تا‌ کنون رو به ابتذال بوده؟ آیا ما جز نگاه معنایی، الهی و ارزش‌های معنوی کاری ساخته‌ایم؟ در مجموع احساس می‌کنم که این تقسیم بندی صحیحی نبوده است. انقلاب ما معنا‌گرا بوده و آثار فرهنگی و هنری هم به این سو حرکت کرده است.

مشاور هنری رئیس‌جمهوری در ادامه می‌گوید: زمانی که عنوان سینمای دینی مطرح شود، مخاطب بدون شک انتظار دیدن مفاهیم الهی و توحیدی را دارد، اما با مطرح شدن سینمای معنا‌گرا، این حوزه را به عرصه‌های دیگر هدایت کردند و راه را برای تفکرات بیشتری که متاثر از تفکرات گوناگون فکری، فلسفی و حتی بی‌مبناست، باز کرده‌اند و به سادگی خیلی از مفاهیم و تفکرات نادرست به نام این سینما وارد می‌شوند که این مسئله خطر بزرگی است.

بیراه‌هایی به نام معنا‌گرا

 بهرام توکلی که برای فیلم پابرهنه در بهشت برنده جایزه بهترین فیلم معنا‌گرا از جشنواره 25 فیلم فجر شده معتقد است سینمای معنا‌گرا از آن جمله تعاریفی است که نشان می‌دهد سینمای ایران در مسیر درست حرکت نمی‌کند.

او می‌گوید: واژه معنا‌گرا در هیچ جای دنیا وجود ندارد و در ایران ابداع شده که به‌نظرم جامع نیست و نمی‌توان آن را ژانر نامید، بلکه تنها یک واژه است که در برخی ارگان‌ها تعریف شده و چون نمونه چندانی برایش نداریم، تعریف مشخصی هم ندارد.

به اعتقاد این کارگردان سینمای معنا‌گرا ژانر نیست چون شاخصه‌های یک ژانر را ندارد و تنها یک دسته بندی است که از یک دیدگاه ایجاد سوءتفاهم کرده است چرا که امروزه خیلی‌ها بدون دیدن فیلمی آن را در دسته فیلم‌های معنا‌گرا قرار می‌دهند. سینمای معنا‌گرا به گونه‌ای نیست که همه فیلم‌هایش یک شکل باشند. بیشتر آنها از لحاظ ایدئولوژیک و ساختاری یکی نیستند.

سینمای دینی نیز ژانر نیست اما می‌تواند یک دسته بندی موضوعی باشد. سینمای دینی را در فیلمسازی برگمان، برسون، اروپا و حتی سینمای ایران داریم که از لحاظ ژانر می‌توانند به هم ربطی نداشته باشند همان‌طور که هامون مهرجویی با خواب زمستانی برگمان یکی نیست.

بهرام توکلی در مورد اینکه آیا معنا‌گرایی با تعریف از ژانر مطابقت دارد یا نه می‌گوید: مسئله سینمای ایران نامگذاری، دسته بندی یا ژانر‌‌سازی‌ نیست چون این کارها در حیطه وظایف مراکز پژوهشی در سطح دکترا و مراکز آکادمیک است، بلکه مشکلات سینمای ایران ساخته نشدن یک فیلم از زمان شکل گرفتن ایده تا روی پرده رفتن یک فیلم است که اغلب فیلم تولیدی از ایده اصلی فاصله گرفته است.

بیرون آمده از بطن سینمای دینی

امیر قویدل، کارگردان سینما،  معتقد است سینمای معنا‌گرا، از بطن سینمای دینی آمده است. سینما، به لحاظ شکل، نظیر چیزی است که در هر ظرفی بریزید، به شکل همان ظرف در می‌آید. ذات سینمای دفاع مقدس، با سینمای معنا‌گرا غریبه نیست. وقتی جنگ ما، یک رویداد ارزشی و دینی بوده، سینمای ناب ارزش‌ها هم می‌تواند در قالب سینمای دفاع مقدس در ژانر معناگرا تبلور یابد.

مهم شکل ظرف است و این که با چه اندیشه‌ای آن ظرف را انتخاب کرده است. به هر حال، مظروف جدای از ظرف نیست و باید روی مظروف هم فکر کرد. اگر این 2 با یکدیگر ادغام بشوند و سینمای معنا‌گرا به شکلی که الان از آن صحبت می‌شود، درست و در مسیر صحیح حرکت کند، به هر حال جایگاه خودش را پیدا خواهد کرد.

قویدل می‌گوید: من چون سینما را با جذابیت می‌شناسم، معتقدم اگر شما هر نوع پیامی، حتی پیام سردی را با رنگ جذابیت، عرضه کنید، مقبول مخاطبان قرار می‌گیرد و این جذابیت، به‌طور مستقیم، به قدرت و توان کارگردان بستگی دارد.

 استفاده از عرفان و مذهب که هر کدام می‌توانند شاخه‌های مختلفی داشته باشند، کار دشواری است و روی لبه تیغ راه رفتن است و اگر من خودم بخواهم چنین فیلمی بسازم، اگر در این حوزه‌ها تحقیق و پژوهش نکنم، مطمئناً کار خوبی ساخته نخواهد شد. سینمای معنا‌گرا در قدم اول باید خود را مجهز به تحقیق و پژوهش کند. کارگردانی که کنار دوربین ایستاده است، اگر با آن چیزی که اجرا می‌کند، یگانه و همسو نباشد، کار، تصنعی و غیرقابل باور به‌نظر می‌رسد.


نوشته شده در شنبه 88/2/26ساعت 3:58 صبح توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

حسین ترابی نگارش فیلمنامه «ایران سربلند» را به سفارش بنیاد سینمایی فارابی در پروژه سینمای فاخر، بر اساس حماسه ایرانیان در جنگ چالدران به پایان رسانده است.

به گزارش سیما فیلم، فیلمنامه «ایران سربلند» براساس زندگی شاه‌اسماعیل صفوی و تاریخ و فرهنگ ایران در قالب یک اثر سینمایی به رشته تحریر در آمده است.

ترابی با اشاره به نگارش فیلمنامه «ایران سربلند» گفت: «این فیلمنامه به سفارش بنیاد سینمایی فارابی تحت عنوان تولید آثار «سینمای فاخر» که مرتبط با هویت ملی باشد، نوشته شده است.»

او در ادامه، درخصوص داستان این فیلمنامه افزود: «ایران سربلند» مربوط به دوره صفویه و درباره زندگی سرسلسله صفویه یعنی شاه‌عباس اسماعیلی است.» ترابی زندگی سرسلسله صفویه را از بچگی تا سنین بزرگسالی‌اش و جنگ چالدران که اوج داستان به شمار می‌رود، در قالب یک فیلمنامه سینمایی نوشته است.

فیلمنامه‌نویس «ایران سربلند» با اشاره به ساخت و تولید این اثر سینمایی گفت: «پس از پایان نگارش فیلمنامه، آن را تحویل فارابی داده‌ام و در خصوص زمان تولید و کارگردان این پروژه، اطلاعی ندارم.»

گفتنی است، او چندی قبل فیلمنامه «نردبامی برآسمان» را برای مرکز سیما فیلم نوشته بود. این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی محمدحسین لطیفی، اکنون در مرحله پیش‌تولید است و احتمالاً از اواخر دی ماه در شهرک سینمایی غزالی، تصویربرداری آن آغاز خواهد شد.

از دیگر فعالیت‌های حسین ترابی در زمینه فیلمنامه، نگارش فیلمنامه طنز «مدائن سبعه» است. این طنز سینمایی که تحقیقاتش تمام شده، اکنون مرحله نگارش را طی می‌کند.

مشهد مقدس، برای آزادی، بازرگان از نخست‌وزیری تا استعفا، ایران، فردوسی و مردم اصفهان از دیگر آثاری هستند که حسین ترابی آنها را در گونه سینمای مستند مقابل دوربین برده است.


نوشته شده در شنبه 88/2/26ساعت 3:39 صبح توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

فیلمنامه فیلم برنده اسکار همشهری کین به کارگردانی اورسن ولز به قیمت 97 هزار دلار در حراج ساتبی فروخته شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این فیلمنامه که در آن دست‌نوشته‌های اورسن ولز در سال 1941 هنگام ساخت همشهری کین نیز موجود است، پنج‌شنبه گذشته به قیمت 97 هزار دلار فروش رفت.

این در حالی است که جایزه اسکار فیلمنامه این فیلم نیز که قرار بود در این حراج به فروش برسد، به دلیل نرسیدن به قیمت مورد نظر از حراج کنار گذاشته شد.

قیمت پایه‌ای که برای این جایزه در نظر گرفته شده بود، از 800 هزار دلار تا یک میلیون و 200 هزار دلار بود.

به گزارش رویترز، فیلمنامه 156 صفحه‌ای همشهری کین از طریق تلفن به شخصی ناشناس به قیمت 97 هزار دلار فروخته شد، این درحالی است که قیمت پایه برای آن 80 هزار تا 120 هزار دلار در نظر گرفته شده بود.


نوشته شده در شنبه 88/2/26ساعت 3:38 صبح توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

 شب چله اگر در خانه هستیم  *********  یه یاد یکدگر آسوده هستیم


نوشته شده در شنبه 87/9/30ساعت 3:15 عصر توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

صدای پای یلدا آرام آرام به گوش می رسد . پدربزرگها و مادر بزرگها خانه را برای استقبال از فرزندان می آرایند و فرزندان و نوه ها نیز از آن سوی برای دیدار بزرگان خانواده بی قرارند .

برگزاری مراسم یلدا ، آیینی خانوادگی است و گردهمایی ها به خویشاوندادن و دوستان نزدیک محدود میشود .

ایران کشوری با فرهنگی غنی است که مردمانش بنا به ذوق و  سلیقه و طبیعت منطقه ای که در آن زیست می کنند هر یک برای برگزاری سنت های کهن آداب خاص خود را دارند

 

آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص ، هندوانه، انار و شیرینی و میوه های گوناگون است که همه جنبه نمادی دارند و نشانه برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند.

 

فال حافظ و شاهنامه خوانی


یکی دیگر از رسم های شب یلدا، «فال حافظ گرفتن»  است اگر رسم ها و آیین های دیگر یلدا را میراثی از فرهنگ چند هزار ساله بدانیم ولی فال حافظ گرفتن در شب یلدا در سده های اخیر به رسم های شب یلدا افزوده شده است.

 

شاهنامه خوانی و قصه گویی پدربزرگ و مادربزرگ دور کرسی برای کوچکترها نیز از آیین های یلدا است که خاطرات شیرینی برای بزرگسالی آنها فراهم می آورد.

 

شام یلدا شوهری با صد تعب             رفت منزل و پنج بعد از نصف شب

دربزد دق دق زنش بیدار شد             از غضب مثل سگان هار شد

پشت در آمد به غرغر گفت کیست             شوی گفتا باز کن مشدی زکیست

گفت تا این وقت شب بودی کجا             هر کجا بودی برو ای بیحیا

مثل تو هرگز نخواهم شوهری             هرزه گرد و خودسر و خیره سری

هستم از دست تو در رنج و ملال             می کنم شب تا سحر سیصد خیال

تو روی هرشب به بزم و عیش و نوش             دل مرا چون سیر و سرکه پر ز جوش

گاه گویم رفته در زیر اتول             یا که دعوا کرده با مشدی ابول

گاه گویم کرده دعوا با پلیس             در کمیسر گشته مهمان بر رئیس

شوی گفتا در برویم باز کن             بعد با من در دل آغاز کن

من دو ساعت زیر باران گشته تر             تا بکی غر غر کنی از پشت در

در چو وا شد شو زبیم انتقام             سرفرود آورد و گفتا السلام

زن بگفتا السلام و زهرمار             آمدی این وقت شب منزل چه کار

می ندانستی شب یلدا بود             اولین شب از شب سرما بود

امشب است آن شب که مرد خانه دار             روی کرسی را کند پر از انار

امشب است آن شب که در هر انجمن             هندوانه می خورند از مرد وزن

شربت و آجیر و آچار تو کو             پسته ترش و نمکدار تو کو

هندوانه کو چه شد نارنگیت             حال حق دارم زنم اردنگیت

هر که امشب را کند چون مقبلش             لک زند در فصل تابستان دلش

شوی گفت اینگونه دل را پرمکن             اینقدر نق نق مزن غرغر مکن

شام یلدا حکم پیغمبر(ص) نبود            از نماز و روزه واجبتر نبود

گر نماز و روزه هم گردد قضا             می توان آری قضایش را بجا

گر نشد امشب شب دیگر بگیر             هر شب این هنگامه را از سربگیر

 


نوشته شده در شنبه 87/9/30ساعت 3:11 عصر توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

از منابع رومی می دانیم که پیران و پاکان در این شب به  تپه ای رفته ، با لباس نو و مراسمی از آسمان می خواستند که آن «رهبربزرگ» را برای رستگاری آدمیان گسیل دارد و باور داشتند که نشانه زایش آن ناجی ، ستاره ایست که بالای کوهی – به نام کوه فیروزی- که دارای درخت بسیار زیبایی بوده است، پدیدار خواهد شد.

ظاهرا پس از مسیحی شدن رومیان، سیصد سال بعد از تولد عیسی مسیح، کلیسا جشن تولد مهر را به عنوان زادروز عیسی پذیرفت، زیرا، موقع تولد او دقیقا معلوم نبود. ازین روست که تا امروز بابانوئل با لباس و کلاه موبدان ظاهر می شود و درخت سرو و ستاره بالای آن هم یادگار مهری هاست،

همچنین گفته میشود وقتی میتراییسم از تمدن ایران باستان در جهان گسترش یافت،در روم وبسیاری از کشورهای اروپایی ،روز 21 دسامبر ( 30 آذر )  به عنوان تولد میترا جشن گرفته میشد.ولی پس از قرن چهارم میلادی در پی اشتباهی که در محاسبه روز کبیسه رخ داد . این روز به 25 دسامبر انتقال یافت

 


نوشته شده در شنبه 87/9/30ساعت 3:10 عصر توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

ایرانیان قدیم شادی و نشاط را از موهبت های خدایی و غم و اندوه و تیره دلی را از پدیده های اهریمنی می پنداشتند. مراسم نوروز، جشن مهرگان، جشن سده، چهارشنبه سوری و شب یلدا و سنت های  دیگر در واقع بیانگر این حقیقت است که ایرانیان پس از رهایی از بیدادگری و ستم به شکرانه بازیافتن آزادی، جشن برپا می ساختند و پیروزی نیکی بر بدی و روشنایی بر تاریکی و داد بر ستم را گرامی می داشتند.
شب یلدا نیز یکی از این موارد است. در دوران کهن، شب مظهر تاریکی و تباهی و وحشت بوده و اغلب سعی می کردند که شب هنگام با افروختن آتش و افزودن نور، خانه روشن باشد. تا پلیدی و تباهی در آن راه نیابد. شب یلدا طولانی ترین شب ها است. یعنی تسلط تاریکی بر زمین از تسلط نور خورشید و روشنایی می کاهد. و چون فردای این شب روشنایی بر ظلمت غالب و روز طولانی می شود، ایرانیان تولد دوباره خورشید را که مظهر روشنایی است جشن می گیرند.

در ایران کهن هر یک از سی روز ماه، نامی ویژه دارد، که نام فرشتگان است. نام دوازده ماه سال نیز در میان آنهاست. در هر ماه روزی را که نام روز با نام ماه یکی باشد، جشن می گرفتند .

دی ماه، در ایران کهن، چهار جشن، وجود داشت. نخستین روز دی ماه و روزهای هشتم، پانزدهم و بیست و سوم، سه روزی که نام ماه و نام روز یکی بود. و در این سی روز ماه، سه روز آن «دی» نام دارد و هر سه روز را در گذشته جشن می گرفتند. امروز از این چهار جشن تنها شب نخستین روز دی ماه، یا شب یلدا را جشن می گیرند، یعنی آخرین شب پاییز، نخستین شب زمستان، پایان قوس، آغاز جدی و درازترین شب سال.

یلدا از نظر معنی معادل با کلمه نوئل از ریشه ناتالیس رومی به معنی تولد است و نوئل از ریشه یلدا است .

واژه یلدا سریانی و به معنی ولادت است . ولادت خورشید ( مهر و میترا )  و رومیان آن را ( ناتالیس انویکتوس ) یعنی روز ( تولد مهر شکست ناپذیر   ) نامند .


نوشته شده در شنبه 87/9/30ساعت 3:9 عصر توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

معاون فرهنگی بنیاد شهید ابهر، از برگزاری کلاس های"اندیشه جوان" ویژه جوانان در طول تابستان در شهرستان خبر داد.


به گزارش سرویس فرهنگی ابهر نیوز"حسینی" ، با اعلام اینکه این کلاس ها ویژه جوانان و نوجوانان می باشد تصریح کرد: آشنایی با سرگذشت شهدا، تبیین اهداف و آرمان های والای آنان ، شناساندن راه و روش صحیح زندگی به جوانان و پاسخگویی به سوالات و شبهات آنان از جمله اهداف برگزاری این کلاس ها می باشد.

وی با بیان اینکه در این کلاس ها موضوعات و مسائل روز فرهنگی و اجتماعی جامعه نیز مورد بحث و بررسی قرار می گیرد ادامه داد: در این کلاس ها از حضور اساتید و روحانیان مجرب استفاده می شود.

حسینی به استقبال گسترده جوانان و نوجوانان از این کلاس ها اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باید کارهای فرهنگی زیادی اجرا شود چراکه نسل جوان ما تشنه دریافت حقایق و آشنایی با منش این بزرگواران و به کار بستن آن در زندگی خود هستند.

معاون فرهنگی بنیاد شهید ابهر در ادامه افزود: بنیاد شهید بنا به رسالتی که بر عهده دارد در این زمینه فعالیت های متعددی انجام داده است که از آن جمله می توان به برگزاری یادواره های شهدا و دیدار با خانواده های معظم شهدا و کلاس های آشنایی با سیره شهدا اشاره کرد.

وی به برنامه های اوقات فراغت این مرکز اشاره کرد و اذعان داشت: برگزاری کلاس های قرآن کریم در رشته های حفظ، مفاهیم، قرائت ترتیل و تفسیر قرآن کریم، کلاس های آموزش قرآن ویژه نونهالان، کلاس های هنری و ورزشی از جمله برنامه های این مرکز در شهرستان ابهر می باشد.


نوشته شده در یکشنبه 87/7/21ساعت 6:58 عصر توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

ابهرنیوز : دانشجوی رشته مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر تاکنون ? اختراع را به ثبت رسانده است .


به گزارش سرویس علمی ابهرنیوز بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر آقای کوهیار رحیمی گنگشی در سال ?? موفق به ثبت ? اختراع شده است .
این مخترع جوان موفق به طراحی و ساخت ?- سیستم هوشمند گرمایش مانیفولد و کنترل دمای هوای ورودی مانیفولد گاز خودروهای انژکتوری با کنترل اتوماتیک ?- جک اتوماتیک موتور سیکلت و دوچرخه ?- ژنراتور (الکتروموتور) با استاتور متحرک ?- جک هیدرولیکی - الکترومکانیکی اتوماتیک منفصل برای هر چرخ در سازی شاسی و اتصالات چرخ اتومبیل ?- سیستم هوشمند گرمایش آسفالت با کنترل حساس به دمای محیط برای جلوگیری از نشستن برف و ایجاد یخبندان شده است .

نوشته شده در یکشنبه 87/7/21ساعت 6:56 عصر توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |


مجموعه تلویزیونی Lost یا گمشده داستان بازماندهای پرواز اوشنیک ??? ست که از سیدنی به مقصد لوس آنجلس در حال پروازه که بر فراز اقیانوس آرام دچار سانحه میشه و در جزیره ای متروک سقوط می کنه. افرادی که زنده می مونن منتظر کمک هستن ولی بعد از گذشت چند روز و نرسیدن کمک مجبور میشن به زندگی در این جزیره متروک ادامه بدن. ولی ظاهرا جزیره ، متروک نیست و دیگران نیز در جزیره هستن ، شبها صدا های وحشتناک شنیده می شه و روزها اتفاقات عجیب رخ میده…..
این سریال پر طرفدار تلفیقی از ژانر های Adventure (حادثه ای) ، Mystry (معمایی) ، Thriller (هیجان انگیز) و Fantasy (تخیلی) می باشد .
انتخاب بازیگران مناسب و بازی بی عیب و نقص آنها باعث شکار ?? جایزه از ??? بار کاندیدا شدن در جشنواره ها و فستیوال های مختلف شده است به طوریکه عناوین بهترین سریال در سالهای ???? و ???? و بهترین بازیگر نقش اول و مکمل مرد و زن و جوایزی از این دست در آلبوم افتخارات این سریال به وفور یافت می شود.
تدوین این مجموعه که برنده چند جایزه در جشنواره های مختلف شده است یکی دیگر از نقاط آن می باشد که به تناوب فلاش بک زده و زندگی افراد را قبل از حادثه در مقاطع زمانی مختلف به تصویر کشیده و لایه های پنهان شخصیت آنها را بر ما آشکار می سازد. حل معما ها در مسیر داستان و به وجود آمدن معما های جدید بیننده را به قدری وابسته می کند که گویی خود او جزو بازماندگان پرواز است و هر شب خواب جزیره را می بیند و با مشکلات آن دست و پنجه نرم کرده و دنبال راه حل برای گریز از خطرات موجود در جزیره می گردد.
تعداد بینندگان فصل اول Lost حدود ???/???/??? نفر می باشد که برای یک سریال رقم خیره کننده و تکرار نشدنی است
نوشته شده در شنبه 87/7/20ساعت 5:52 عصر توسط یزدان ذوالقدر نظرات ( ) |

<      1   2   3   4   5   >>   >
Design By : Pars Skin